Hazar Kolejinde, Kariyer Planlama Destek Etkinlikleri Kapsamında Üniversitemiz Tanıtıldı

Rektör Alma, “Kariyer Sohbetleri” Etkinliğinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Üniversitemizde "5. Kariyer ve Girişimcilik Günü" Etkinliği Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Kariyer ve Araştırma Uygulama Merkezi ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde ‘5. Kariyer ve Girişimcilik Günü’ programı düzenlendi. Yapılan etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar hakkında durum tespiti yaparak, üniversitenin akademik faaliyetleri hakkında bilgilendirme de bulundu. Ayrıca konuşmacıların programda ortak vurgusu, öğrencilerin kariyer planı yapmaları için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusundaki farkındalık oldu.

Iğdır Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde ‘5. Kariyer ve Girişimcilik Günü’ programı düzenlendi. Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda yapılan etkinliğe; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan İŞKUR Iğdır İl Müdürü Halis Erdoğan, kurum amirleri, Kariyer ve Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Hakan Güngörmez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

‘TEMEL PRENSİBİMİZ ÇALIŞMAK VE ARAŞTIRMAK’

Programın açılış konuşmasını Çalışma ve İş Kurumu Iğdır İl Müdürü Halis Erdoğan yaptı. Erdoğan, konuşmasında İŞKUR olarak Türkiye genelinde bu tür etkinlikleri iş gücünün geliştirilmesi için düzenlendiklerini ifade ederek, gençler için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Daha sonra söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, gençlere yönelik bir konuşma yaptı. Rektör Alma konuşmasında, bu bölgenin bir vatandaşı olması sebebiyle öğrenci sorunlarına karşı daha fazla vakıf olduğunu söyleyerek, Iğdır Üniversite’sinin faaliyetleri hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Dünyada birçok üniversite gezdim. Japonya'da önemli bilimsel projelerde aktif olarak rol aldım. Benim prensibim sürekli çalışmak, Japonya’da bu alışkanlığı edindim. Iğdır Üniversitesi’ne Rektör olarak atandıktan sonra gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya başladık ve hala da çalışıyoruz. Üniversitemizde 7 doktora, 28 yüksek lisans programı var. Üniversitemiz bünyesinde Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) var, burada çok sayıda testler yaptırıyoruz. Simülasyon Laboratuvarları kurduk. Bunun için de 500 Bin Tl değerinde cihaz aldık. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde elektrikli araç ürettik. Bu aracımız saatte 50 km hıza çıkabiliyor. Bunun yanında da Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin yoğun gayretleri sonucunda drone ürettik” diye aktardı.

Rektör Alma, konuşmasının son bölümünde ise Üniversite için yapılan teknik çalışmalar hakkında şu bilgileri aktardı: “Iğdır Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansının da desteği ile Tuz Terapi Merkezi için 2 milyon TL destek aldık. Iğdır Organize Sanayi Bölgesi’nde yöneticiler ile bir araya gelerek gençlerimizin iş kurması konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. MTA’dan kimyasal malzeme aldık. Üniversitemizde Hayvan Hastanesini kurduk daha iyi hizmet vermek için ambulans aldık. Ayrıca TAİ’den ve TEİ’den İnşaat Laboratuvarları için malzemeler aldık" diye ifade etti.

‘BAŞARININ SIRRI ALIN TERİ VE GÖZYAŞI’

Rektör Alma'nın konuşmasının ardından etkinlik, İş-Kur İl Müdürlüğü’nün kurumsal hizmetleri ile ilgili sunumla devam etti. Sunumun ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan söz aldı. Aslanhan konuşmasında, öğrencilere başarılı bir kariyer yolculuğunun nasıl olması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunarak, okumanın ve araştırmanın önemine şu sözlerle dikkat çekti; “Herkesin derdi kısa yoldan para kazanmak. Alın teri ve gözyaşı olmadan başarılı olamazsınız. Sosyal medyadan uzak durup, okuyup araştırmak için kendinize zaman ayırın. Hayallerinizin peşinden gidin ideallerinizin peşinden koşun. Bir şeyi ne kadar çok isterseniz o kadar çok elde etme şansınız olur. Gece gündüz okuyun çünkü biz çok az okuyoruz. Okumadığımız için konuşmayı unuttuk. Karşılaştığım birçok genç konuşmaları sırasında tutulup kalıyorlar. Bunun temeli okuma kültürünün olmamasından kaynaklanıyor” diye tespitte bulundu.

Program, plaket töreni ve ikramların ardından son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 16 Temmuz,2019