Iğdır Üniversitesi Kariyer Günü Söyleşisinin Konuğu Dr. Salih Uca Oldu

Iğdır Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından düzenlenen Kariyer Günü Söyleşisi, Archem Diagnostics Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Uca’nın konuşmasıyla gerçekleşti.

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen söyleşi programına; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, kamu kurum amirleri, Iğdır Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenciler katıldı. Programda; KARMER Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngör tarafından yapılan sunuş konuşmasının ardından Iğdır Üniversitesi Tanıtım Filmi gösterildi.

Rektör Alma, “Üretim Odaklı ve Ar-Ge Ağırlıklı Bir Çalışma Benimsenmeli”

Söyleşi programının açılış konuşmasını, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yaptı. Rektör Alma, konuşmasında; serbest teşebbüsün ve müteşebbisliğin önemine dikkat çekerek, üretim odaklı ve Ar-Ge ağırlıklı bir çalışma disiplini benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin bu yöndeki çabaları kapsamında Iğdır Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin kurulduğu müjdesini de verdi.

Dr. Salih Uca’dan Üretim ve Pazarlamaya Dair Önemli Bilgiler

Rektör Alma’nın açılış konuşmasının ardından, Archem Diagnostics Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Uca kürsüye çıktı. Dr. Uca, “Analitik performansı dünya standardında bir biyobelirteç nasıl üretilir?” başlıklı sunumunda kendi profesyonel tecrübelerinden ve Archem’in kuruluş hikayesinden bahsetti. Archem’in üretim ve pazarlama faaliyetlerini anlatan Dr. Uca, kalite kavramının öneminin ve kalite birimlerinin üretim süreçlerindeki kritik rolünün altını çizdi. Dr. Uca konuşmasında, Ar-Ge çalışmalarına verilmesi gereken önemi vurgularken, “yerli malı farkındalığı” konusunda da mesajlar verdi.

Söyleşi programında, Dr. Uca’nın konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Dr. Uca, içlerinde Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın da olduğu katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. Soru-cevap bölümünün ardından, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından Dr. Salih Uca’ya yapılan hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle söyleşi programı son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 28 Şubat,2020