Kariyer Planlama Destek Etkinlikleri Kapsamında Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Ziyaret edildi

Iğdır Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen kariyer planlama ve destek etkinlikleri kapsamında Iğdır Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi ziyaret edildi. Iğdır Fen Lisesinde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi’nin deneyimlerini öğrencilerle paylaştığı etkinlikte, Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Hakan Güngörmez, akademisyenler, okul müdürü ve öğrenciler hazır bulundu.

Etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çelebi, üniversite deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken; planlı ve düzenli çalışmanın önemine vurgu yaptı. Üniversitemizde bulunan fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokullarının bölümleri hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Çelebi, üniversitemizin her alanda hızlı bir gelişim sürecine girdiğini söyledi.

Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Hakan Güngörmez ise yaptığı konuşmada, Kariyer Merkezi olarak her türlü kariyer rehberliği konusunda öğrencilere destek vermeye hazır olduklarını, belirtti. Öğrencilerin üniversitemizde derse katılma imkânı ve mesleki çalışma alanlarını ziyaret edebilmeleri konusunda yardımcı olduklarını belirten Merkez Müdürü Güngörmez, öğrencilerin kariyer planlama sürecinde doğru tercihler yapmalarını sağlamanın temel hedefleri olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seda Özdemir de, mühendislik fakültesinde yapılan çalışmalar ve akademik faaliyetler hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Üniversitemizi tanıdı

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Haktan Sevinç de düzenlenen etkinlikler kapsamında Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilere hitap etti. Doç. Dr. Sevinç konuşmasında, İktisadi ve İdariFakültesindeki bölümler hakkında öğrencileri bilgilendirerekİİBF mezunlarının kamuda çalışma alanlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Doç. Dr. Haktan Sevinç’in konuşmasının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Recep Gülşen söz aldı.

Ceza Hukukçusu olduğunu belirten Prof. Dr. Gülşen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın özverili çalışmalarıyla birlikte üniversitemizde hukuk fakültesi açılması konusunda yoğun gayret sarf ettiklerini belirtti.

Konuşmasının son bölümünde ise Prof. Dr. Gülşen şu ifadeleri kullandı: "Üniversite havasını teneffüs etmeniz gerekiyor. Örgün eğitimi almanız için Iğdır Üniversitesini size tavsiye ediyorum. Gelişmekte olan bir üniversiteyiz. 8 bine yakın öğrencimiz  var. İnşallah her geçen gün sayımız daha da artacak."dedi.

Lise öğrencileri kendilerini bilgilendiren akademisyenlerin eğitim hayatlarında yol gösterici olacağını belirterek kendilerine teşekkür etti.

• Yayımlama Tarihi: 16 Temmuz,2019