Üniversitemiz Akademisyenleri Liselilerle Söyleşi Gerçekleştirdi

Üniversitemizde görevli akademisyenler, ‘Kariyer Planlama Destek Etkinlikleri’ kapsamında Aras Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, öğrencilerle bir araya geldi.

Iğdır Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama merkezi tarafından organize edilen Kariyer Planlama ve Destek Etkinlikleri kapsamında Aras Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi’nin deneyimlerini paylaştığı söyleşide, Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngörmez ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kuyaksil öğrenciler ile buluştu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngörmez,  Üniversitemiz hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Kariyer Merkezi olarak her türlü kariyer rehberliği konusunda öğrencilere destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Öğr. Gör. Güngörmez, Üniversitemizdeki bölüm ve programlar hakkında öğrencileri bilgilendirerek, kendilerini Üniversitemize davet etti. Programda daha sonra söz alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kuyaksil de İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi’nde yapılan çalışmalar ve akademik faaliyetler hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Dr. Öğr. Üyesi Kuyaksil, bölgede en çok tercih edilen fakültelerden birinin İİBF olması için gayret ediyoruz diyerek bu okul ziyaretleri ile üniversitemizi tanıtmak için gezilerimize devam edeceğiz dedi.

‘Sorumluluk Sahibi Olursanız İyi Yerlere Gelirsiniz’

Etkinlikte son olarak konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, eğitim hayatına nasıl başladığını anlatarak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. İyi bir eğitim almak için öğrencilerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çelebi, “Siz üstünüze düşeni yapın derslerinize çok çalışın, inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Sorumluluk sahibi olursanız çok iyi yerlere geleceğinize inanıyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında emeği geçenlere teşekkür eden Aras Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise etkinliğin kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini kaydetti.

• Yayımlama Tarihi: 16 Temmuz,2019